Blaha: Verejnú mienku na Slovensku vytvára dokopy asi tridsať úbožiakov, ktorých platí Penta, Eset a rôzne korporácie

Blaha: Verejnú mienku na Slovensku vytvára dokopy asi tridsať úbožiakov, ktorých platí Penta, Eset a rôzne korporácie

Bratislava 26. mája 2015 (HSP/Foto:Screenshot:Denník N)

 

Denník N sa dostal do roztržky so Smerom po sérii niekoľkých, podľa Fica absolútne neobjektívnych a lživých článkov. Roztržka zašla až tak ďaleko, že sa vláda rozhodla neodpovedať na otázky jeho novinárov

Denník N následne vytiahol do boja s anketou s názvom „Čo sa musí stať, aby už konečne niečo oslabilo Fica“ a oslovil v nej vybraných „mienkotvorcov“ Petra Breinera, Toma Nicholsona, Mariána Leška, Rada Ondrejíčku, Daga Daniša a Olgu Gyarfašovú.

Reklama
Denník N vytiahol do boja s anketovou s názvom „Čo sa musí stať, aby už konečne niečo oslabilo Fica“
Denník N vytiahol do boja s anketovou s názvom „Čo sa musí stať, aby už konečne niečo oslabilo Fica“

Táto anketa nahnevala poslanca za Smer SD Ľuboša Blahu, ktorý uviedol, že médiá na Slovensku už dvadsaťpäť rokov “dávajú priestor iba hŕstke nafúkaných, nevzdelaných a infantilných pravičiarov, ktorých jedinou životnou náplňou je nadávať na ľavicu, nenávidieť Fica a urážať voličov Smeru. Nulový intelekt, nulová tvorivosť, nulová morálka. Dokopy je to asi tridsať úbožiakov, ktorých platí Penta, Eset a rôzne korporácie, aby vytvárali ilúziu, že štát je zlo, kapitalizmus je fajn, USA je cool, Rusko je ríša zla, Kiska je ňuňuňu a ďalšie nezmysly. Tieto ich drísty už na Slovensku nikto s výnimkou zopár bratislavských zbohatlíkov neberie vážne, ale títo srandisti si žijú vo svojom vlastnom umelom svete a vôbec im nedochádza, že sú na smiech!”

Anketu označil Blaha za vrchol stupidity a ľudí, čo odpovedali, za “arogantných lúzrov”.

Reklama

“Pripadá mi to, ako nejaké hlúpe, zakomplexované decko, ktoré vyplakáva u spolužiakov a pýta sa, čo sa musí stať, aby mu už učiteľka nedávala päťky z diktátov”, pokračuje Blaha, “ale tá otázka je stále nič v porovnaní s odpoveďami: podľa kovaných “odborníkov” typu Ondřejíček či Breiner je problémom sama slovenská populácia, lebo ľudia sú tu vlastne hlúpe ovce, sú stádo a len preto volia Fica… Keby boli takí múdri, skvelí, krásni a dokonalí ako Onřejíček a Breiner, tak by určite Fico nevládol – niečo na tento spôsob tam títo lúzri fakt dávajú. To je už čistá psychopatia. Chaloši objavili novú dimenziu: už to nie je iba “lebo Fico”, už to je “lebo Slováci” . Najlepšie by asi bolo vymeniť celý národ a naklonovať sem 5 miliónov Breinerov, hneď by sme tu mali raj na zemi… asi tak. Tridsať úbožiakov podľahlo pocitu, že môžu opovrhovať celým národom a akosi zabudli na to, že je to naopak: národ opovrhuje nimi… S takýmito médiami tu bude Fico naveky”, uzavrel svoj výstup Ľuboš Blaha.

Za slobodu tlače a za Denník N však vytiahli do boja aj herci Slovenského národného divadla.

Zverejňujeme celé vyhlásenie, ktorým sa viacerí herci a pracovníci SND vyjadrili proti rozhodnutiu vlády neodpovedať na otázky Denníka N.

Znepokojenie

So znepokojením sme prijali správu, že Vláda SR zastavila komunikáciu s redaktormi Denníka N. Jedným z pilierom demokracie je sloboda tlače a slobodný prístup k informáciám. „Minister” znamená v latinskom jazyku „služobník”. Služobník ľudu, ktorý má prepožičanú moc na základe slobodných volieb. Je prinajmenšom zvláštne, ak služobníci ľudu informujú ľud iba prostredníctvom vybraných informátorov. Demokracia je najväčším výdobytkom Novembra 1989. Treba ju chrániť a rozvíjať. Témou nášho medzinárodného divadelného festivalu SND Eurokontext.sk je MÚR, múr ktorý rozdeľuje, múr, ktorý vytvára napätie a nedorozumenia, bariéry. Obávame sa, že rozhodnutie vlády z minulého týždňa vytvára v našej spoločnosti múr, ktorý je zbytočný a zvyšuje napätie. Sme členovia Slovenského národného divadla, ktoré je apolitickou verejnou inštitúciou. Ale tak ako v našich inscenáciách sa snažíme reagovať na problémy doby, v ktorej žijeme, takisto ako občania sme povinní vyjadriť znepokojenie, keď cítime, že sa pootvorila Pandorina skrinka. Veríme, že vláda, v záujme občanov našej vlasti prehodnotí svoje rozhodnutie.

Reklama

doc. Roman Polák, riaditeľ Činohry SND a podpísaní pracovníci SND

Vyhlásenie ďalej podpísali:

Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND a herci: Robert Roth, Emília Vášáryová, Zuzana Kocúriková, Ján Koleník, Ján Gallovič, Vladimír Obšil, Kamila Magálová, Ivan Vojtek, Táňa Pauhofová, Alena Horňáková, Richard Stanke, Daniel Fischer, Alexander Bárta, Marián Geišberg, Zuzana Fialová, Daniel Majling, Roman Polák, Martin Huba, Gabriela Dzúriková

Vyhlásenie hercov priniesol portál O médiách.

Vojna Denníka N proti Smeru je v podstate permanentná a jeho redaktori ju viedli, ešte keď pracovali v denníku SME. Momentálne sa situácia vyhrotila a dajú sa v tejto veci očakávať ďalšie iniciatívy a tvrdé vyhlásenia na oboch stranách barikády.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:28

Holandská tenistka Arantxa Rusová postúpila do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Madride. V úvodnom zápase zdolala Češku Brendu Fruhvirtovú 7:5, 6:3. Ďalej ide aj Alexandra Ealaová z Filipín, ktorá zvíťazila nad Ukrajinkou Lesiou Curenkovou 2:6, 6:4, 6:4.

14:27

Európsky parlament (EP) v utorok v Štrasburgu prijal smernicu o práve na opravu pre spotrebiteľov. Podľa nových pravidiel musia výrobcovia opraviť tovar a viesť spotrebiteľov k tomu, aby prostredníctvom opravy predĺžili životnosť výrobku.

14:25

Polícia vysťahovala v utorok migrantov z provizórneho stanového tábora ležiaceho v centre Paríža, len niekoľko krokov od rieky Seina. Ide o dosiaľ posledné zo série takýchto vysťahovaní, ktoré ľudskoprávni aktivisti označujú za “sociálne čistky” pred letnými olympijskými hrami.

 

14:11

Listy manželke, písané jedným z najznámejších britských horolezcov Georgeom Mallorym, ktorý zmizol v roku 1924 pod vrcholom Mount Everestu, boli digitalizované a sú zverejnené na webovej stránke Magdalene College – inštitúcie spojenej s univerzitou v Cambridge.

14:07

Európsky parlament v utorok s okamžitou platnosťou pozastavil výkon funkcie asistentovi nemeckého europoslanca Maximiliana Kraha za Alternatívu pre Nemecko (AfD), ktorého zatkli za údajnú špionáž pre Čínu.

13:59

Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosiahla ku koncu minulého roka necelých 6 miliárd švajčiarskych frankov. To je výrazný pokles v porovnaní s objemom aktív zmrazených ku koncu predchádzajúceho roka, čo by mohlo viesť k zvýšeniu tlaku na neutrálny štát, aby pristúpil k prísnejším sankciám voči Moskve za útok na Ukrajinu. Švajčiarska vláda však odmieta, že by za poklesom objemu zmrazených ruských aktív bola nedostatočná aktivita švajčiarskych úradov.

13:55

Zmeny, ktoré prináša vládny návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, zásadným spôsobom znižujú transparentnosť a férovú súťaž. Z tohto dôvodu môžu Slovensku hroziť pokuty alebo zastavenie platieb pri zákazkách financovaných z eurofondov. Vyhlásila to opozičná poslankyňa Veronika Remišová v reakcii na novelu z dielne ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorú parlament v utorok prerokoval v prvom čítaní. Ak ju poslanci na ďalšej schôdzi definitívne schvália, zmeny začnú platiť od júla.

13:52

Nemecká mládež je čoraz viac nespokojnejšia a pravdepodobne by volila stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD). Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v utorok.

13:51

Švédskym colným úradom sa minulý týždeň v prístave hlavného mesta Švédska Štokholmu podarilo zadržať historicky najväčšie množstvo kokaínu. Policajný zdroj v utorkovom vysielaní švédskej televízie uviedol, že skonfiškovali približne 1,4 tony tejto drogy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali