Andrej Kiska: Región Liptov v sebe skrýva obrovský potenciál

Andrej Kiska: Región Liptov v sebe skrýva obrovský potenciál

Liptovský Mikuláš 23. februára 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)

 

Liptov má v sebe nesmierne veľa potenciálu. Má asi najlepšie lyžiarske stredisko na Slovensku, má najväčšiu vodnú nádrž Liptovskú Maru, je tu najväčší vodný park. Všetko to má obrovské využitie v cestovnom ruchu. Vyjadril sa tak prezident SR Andrej Kiska po stretnutí s primátorom Liptovského Mikuláša Jánom Blcháčom počas svojej dnešnej pracovnej návštevy

“Liptov je po celom Slovensku známy aj svojimi úžasnými ľuďmi so svojím prízvukom, so svojou rázovitosťou, ktorí sú výrazní a máme ich radi na celom Slovensku. Ja som veľmi rád, že Liptákov mám aj u nás v paláci. To, že je niekto z Liptova je vidieť, počuť, ale hlavne cítiť aj na jeho srdci a na jeho práci,” ďalej uviedol.

Reklama
Na snímke prezident Andrej Kiska

Na stretnutí s primátorom diskutoval Kiska o nezamestnanosti, cestovnom ruchu, dopravnej infraštruktúre ale aj o zdravotníctve. “Dotkli sme sa dôležitej otázky výstavby mosta ponad rieku Váh v súvislosti s prekládkou železničnej trate, ktorá víri v meste. Potrebujeme vybudovať rýchlejšiu železnicu na celom Slovensku a toto je jeden z úsekov, kde proces spomaľuje napríklad aj petícia občanov. Tiež sme sa rozprávali o vyľudnených centrách miest. Vybudovaním obchodných centier v okrajových častiach sa nám stráca život z centra. Mestá zívajú prázdnotou a treba intenzívne uvažovať, ako ten život dostať naspäť do srdca mesta,” upozornil Kiska.

Primátor Liptovského Mikuláša ocenil, že prezident prejavil úprimný záujem o vývoj cestovného ruchu v meste. “Chceme sa stať hlavným mestom turizmu a myslím, že to je jeden z ťažiskových pilierov našej budúcnosti. Prezidentovi sa táto myšlienka páčila a vyzdvihol naše snahy v tomto smere. S cieľom oživiť centrum mesta sme založili občianske združenie Živé námestie, ktoré hľadá rôzne formy, ako ľudí prilákať do centra. Zaviedli sme aj citybus, ktorý priváža ľudí z Jasnej do mesta, kde je pre nich pripravený program. Tiež sa zaujímal o modernizáciu železničnej trate formou prekládky.

Reklama

Pokiaľ nám v tomto smere pomôže, napríklad položením otázky ministrovi dopravy, nášmu regiónu to veľmi prospeje,” skonštatoval Blcháč.

Prezident SR dopoludnia v Liptovskom Mikuláši navštívi Gymnázium M. M. Hodžu, kde bude diskutovať s vedením školy a so študentmi. Na starej evanjelickej fare sa stretne s predstaviteľmi cirkví. Popoludní sa zoznámi s Akadémiou ozbrojených síl generála M. R. Štefánika a prezrie si simulačné centrum, navštívi Aquapark Tatralandia, kde sa stretne so zástupcami cestovného ruchu v regióne a na záver svojho pracovného výjazdu zavíta na vodné dielo Liptovská Mara.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali